NL | DE

ZBOS Energie

ZBOS, ontwikkeld door een Vlaams bedrijf met jarenlange ervaring in R&D in technologie sector, is een deel van het antwoord op de energiecrisis. Op twee manieren kunnen gezinnen en bedrijven besparen op de energiekosten via dit innovatieve softwareplatform. Enerzijds door te besparen op energie en anderzijds via het capaciteitstarief: door optimaal gebruik te maken van pieken en dalen in energieprijzen.
Gezinnen kunnen tot 1.500 euro besparen op hun energiefactuur met dit platform dat via een eigen box of met een update geïnstalleerd wordt op bestaande setupboxen. Het is een technologie die de digitale meters nodig hebben om intelligente meters te worden, een stap die Fluvius niet genomen heeft terwijl ze wel het capaciteitstarief invoeren. De invoering in januari ’23 zal voor heel wat verbruikers een hogere energiefactuur betekenen omdat de software om in te spelen op de capaciteit van de energie en de bijhorende prijzen niet werd ontwikkeld door Fluvius en ze dit ook niet plannen om uit te rollen.


Het programma connecteert alle smarttoestellen, ongeacht het merk, in huis en stuurt ze aan. Tegelijk worden in het programma de piek- en daluren van de energieproviders opgenomen en kunnen zonnepanelen en thuisbatterijen mee worden opgenomen in de mix. 
Door deze combinatie schakelt het programma eenvoudig toestellen aan of uit op het juiste moment. De auto kan worden opgeladen bij daluren, net zoals de diepvries even kan worden uitgeschakeld bij piekuren. En dat allemaal volledig automatisch. Is de thuisbatterij vol of krijgen de zonnepanelen veel zon? Dan gaat de wasmachine draaien of slaat de elektrische verwarming aan. Bovendien worden bij het verlaten van het huis alle gekoppelde devices uitgeschakeld zodat er komaf wordt gemaakt met sluimerverbruik. 


Niet alleen zorgt het platform er dus voor dat er minder energieverbruik is maar het zorgt eveneens voor een optimaal gebruik van de capaciteit. ZBOS is bovendien op vandaag al compatibel met maar liefst 2.000 merken en meer dan 10 miljoen apparaten, denk aan smartplugs, ijskasten, slimme radiatoren, laadpalen, … Met eenvoudige ingrepen en IOT-tools kunnen bovendien veel verbruikende apparaten ‘smart’ gemaakt worden en mee aangestuurd worden. 
Met een eenvoudige app kunnen gebruikers hun verbruik volgen en aansturen. Bovendien is ZBOS volledig geprogrammeerd via een ‘no-code system’, waardoor iedere aanbieder eenvoudig het systeem verder kan uitbouwen. Het kan daarenboven geïnstalleerd worden op ieder mogelijk ‘cloudsysteem’, van overheid tot bedrijven, zodat ook alle gegevens van de gebruikers beschermd zijn en waar toegelaten als input kunnen gebruikt worden voor optimalisering. Tot slot kunnen gebruikers, via een netwerk aan servicepunten in heel Vlaanderen, vlot geholpen worden bij installatie en vragen.


 

De quelles formes d'énergie puis-je recevoir des informations ?
electricity Electricité
 • par seconde
gas Gaz
 • par 5 minutes
Données de consommation par le système, en temps réel ou avec délai
 • Montre en temps réel la consommation actuelle de courant
 • La fréquence de rafraîchissement maximale est par seconde
Consultez votre consommation sur :
 • Un écran mural indépendant (moniteur du système)
 • Smartphone
 • Tablette
 • Ordinateur
 • Ieder apparaat waarop een browser aanwezig is.
Comparez votre consommation
 • à celles de périodes antérieures
Comment est-ce contrôlé ?
Panneaux Solaires
 • Avec un compteur (supplémentaire), le système peut mesurer automatiquement la production d'électricité des panneaux photovoltaïques
 • Avec un capteur (supplémentaire) qui lit les données du compteur du convertisseur, le système peut calculer automatiquement la production d'électricité des panneaux photovoltaïques
 • Le système affiche l'électricité renvoyée sur le réseau
Quelles autres fonctions ou possibilités le système propose-t-il ?
 • Het systeem voorziet niet enkel om uw energie uit te lezen maar vooral om uw energie automatisch te beheren. Zet sluimerverbruik uit, verbruik enkel als er veel zon is, vermijd pieken voor het capaciteitstarief. Bespaar met ZBOS minimum 500€ op jaarbasis op uw energie factuur.
Le système présente-t-il des possibilités d'extension et quels en sont les coûts ?
 • Het systeem spreekt met meer dan 200 verschillende merken, dit aantal groeit wekelijks en wordt u gratis per update aangeboden.
Que fait-on de mes données de consommation d'énergie ?

Les données de consommation sont toujours envoyées par Internet vers un site web ou une application.

ZBOS is een Belgisch platform. Alle data blijven binnen Belgische clouds en is conform GDPR.

Que fait-on de vos données individuelles ?

Les données individuelles du client sont uniquement utilisées pour lui fournir un service.

Charte Vie privée